Avantaje

colorfulfreshairHD wallpapers

Poate incalzi astfel incat sa tina loc de centrala

O functie importanta, dar pe care putini o iau in seama cand achizitioneaza un aparat de aer conditionat, este capacitatea de incalzire. Un astfel de aparat poate inlocui centrala termica si poate incalzi pana la o temperatura de 32 de grade Celsius, in conditiile unei temperaturi exterioare de pana la minus 20 de grade Celsius.

In general, aparatele de aer conditionat nu pot functiona la temperaturi foarte scazute, pentru ca unitatea centrala este plasata pe exteriorul cladirii, unde, din cauza temperaturilor foarte joase, uleiul din compresor devine vascos si exista riscul sa caleze motorul. Puteti opta insa pentru un aparat cu Inverter, al carui motor este incalzit inainte de pornire.


Putere mai mare pentru caldura

In primul rand, tehnologia Inverter ofera performante mai bune de racire si incalzire a aerului. Temperatura dorita, selectata prin telecomanda, este atinsa de doua ori mai rapid, capacitatea de racire si incalzire fiind cu 30%-50% mai mare.

Aparatele cu Inverter includ o functie Turbo, similara functiei Jet Function incorporata de alte modele, dar cu o putere mai mare de racire si incalzire. Temperatura minima la racire este de 18 grade Celsius, iar cea maxima la incalzire este de 32 de grade Celsius.

Tehnologia Inverter controleaza frecventa electrica a compresorului, in functie de conditiile de temperatura din camera. Atunci cand este necesara mai putina energie electrica, frecventa este scazuta, reducand astfel consumul de energie, cu pana la 30% in comparatie cu alte tehnologii conventionale.

Astfel de aparate pot fi utilizate la incalzirea apartamentelor in perioadele mai reci ale anului, cand vremea este mai capricioasa si nu corespunde perioadei calendaristice (inceputul toamnei, cand se pot inregistra temperaturi foarte scazute).